Jdi na obsah Jdi na menu
 


Organizace vzdělávání
Mateřská škola je dvoupatrová budova vilového tipu.V přízemí se nachází šatna, kam děti ráno přicházejí, převlékají se a společně s rodiči odchází za paní učitelkou (je využívána při přechodu dětí na pobyt venku a v odpoledních hodinách při odchodech dětí z MŠ). Dále se v přízemí budovy nachází koutek na výzdobu prací dětí, jídelna a provozní místnosti. Jídelnu děti spolu s učitelkou využívají na stravování, provozní prostory navštěvují pouze rodiče na placení školného a stravného (děti tyto prostory navštěvovat nesmí).
V prvním patře je třída, kterou děti využívají po celou dobu provozu MŠ, ložnice určená  na dobu odpočinku. Při možnosti menšího počtu spících dětí lze tento prostor mobilně (zatahovací dveře) použít i na pracovnu. Zde děti při činnostech používají různý pracovní materiál a nehrozí  nepříjemné poničení podlahové kritiny(lino) Pracovnu je možno využít i na skupinovou práci, individuální práci dle potřeby dětí. Tráví tu dobu i děti nespavé-odpočinkové a probíhají zde klidové činnosti.
Dále se v patře nachází koupelna, záchody pro děti - tyto prostory děti využívají v průběhu celého dne samostatně i s paní učitelkou.

Naše mateřská škola je jednotřídního typu. Jsou zde přijímány děti od 3-6 let.V případě menšího počtu přihlášených dětí je zde poskytnuta možnost přijetí i mladších dětí, vždy po dohodě s ředitelkou.

Kritéria pro přijímání dětí v MŠ Šemnice

1.předškoláci v posledním roce před povinnou docházkou

2.děti 3-6 let trvale bydlící v naší oblasti (trvalý pobyt)

3.děti s pravidelnou docházkou (matka již nepobírá sociální příspěvek)

4.děti 4h a děti 5 denní (dohoda s ředitelkou)

5.děti na krátkodobý pobyt (prázdninový provoz, dohoda s ředitelkou)   

6.děti s odkladem školní docházky  (po předložení odpovídajících písemnostech a  dohodě s ředitelkou)

   

images--1-.jpg

V průběhu školního roku dochází k vypsání zápisních termínů pro rodiče dětí na  další školní rok. Všechny přijaté děti jsou ve společné třídě.


Provoz našeho zařízení je 6:00-16:00

-pozdější odchody domlouvá se individuálně s ředitelkou. 

Děti se schází s p. učitelkou většinou do 8:30.

Pozdější příchody jsou možné.
(Rodiče dohodnou -osobně,

telefonicky-s MŠ).

 

zpět