Jdi na obsah Jdi na menu
 


Charakteristika MŠ



Zřizovatelem MŠ je od 1.1.2003 OÚ Šemnice a proto se MŠ stala příspěvkovou organizací.
Pracujeme v jednotřídním provozu a kapacita mateřské školy je 30 dětí. MŠ navštěvují i děti s nepravidelnou  docházkou, která se během roku mění na pravidelnou.


Věková struktura dětí: 3-6 let
Průměrně dochází 17-21 dětí.
Kritéria pro příjímání dětí jsou stanovena ve školním řádu MŠ.

Popis MŠ
Budova MŠ je postavena na velmi pěkném místě nedaleko obce Šemnice a obklopuje ji mnoho přírodních oblastí  (lesy, louky, polní cesty....)
Tato skutečnost nám velmi pomáhá při vytváření vzdělávacího programu pro děti (využití,motivace........)

 

krtecek-do-detskeho-pokoje.jpg

Zahrada MŠ prošla rekonstrukcí. Staré houpačky byly nahrazeny novými; byla instalována nová klouzačka a postaven domeček, který mohou děti využít pro své hry při pobytu venku. Hračky jsou uskladněny v přilehlé kůlně, kde jsou k dispozici dopravní prostředky, kočárky, potřeby na pískoviště (lopatky, hrabičky, kyblíky, formičky, bábovičky), kolečko, ale také míče, s nimiž mohou chlapci hrát kopanou, nebo panenky, které zase využijí děvčata. 

K pobytu venku využíváme v letních měsících především zahradu, kde si děti během teplých letních dní mohou hrát již od samého rána. V dalších ročních obdobích využíváme návštěvu nedalekého lesa (stavěli jsme zde např. domeček z dřívek); louku naproti školce (hlavně k bobování; pouštění draka atd.) nebo jiné cestičky známé i neznámé

 K těmto aktivitám využíváme prvky - programů lesní školky , Montessori .........

pokračování